Ponedjeljak,
21. siječanj 2019.
Nightlife

HUMANITARNI KONCERT

„Za Osmijeh“ napunio Metropolis Club

U petak, 2. listopada, održan je humanitarni koncert u Metropolis Clubu gdje je nastupalo 10 izvođača koji su svojim nastupom potaknuli publiku da donira novac dok uživa u vrlo raznolikoj glazbenoj ponudi.

Piše: Martina Crnolatec
Foto: Martina Crnolatec

Metropolis Club iz Novog Zagreba te Multimedijalni centar urbane kulture je uz pomoć benda THE ANSWER! u suradnji s mladim izvođačima organizirao humanitarni koncert s ciljem prikupljanja financijske pomoći i ostalih potrepština (odjeća, obuća, dječje igračke, voda, torbe, itd.) namijenjenih djeci sirijskih političkih izbjeglica te domu za napuštenu djecu u Nazorovoj ulici.

„Ovaj humanitarni koncert nije za cilj imao samo prikupljanje sredstava, već i poticanje suradnje, poštovanja i solidarnosti, a pošto je bio održan na svjetski dan smijeha nazvan je "Za Osmijeh" jer je to ipak ono što svatko može dati, a da time ne postaje siromašniji, već upravo suprotno.“ poručili su organizatori.

Koncert su otvorili The Madley Brothers, Mahir Kapetanović (vokal, 1. sezona The Voice Hrvatska) i Emil Bačić (vokal, gitara), koji su publiku zabavljali obradama rock i drugih hitova.


Nakon Madley Brothersa je nastupio fantastičan duo sastavljen od kantautorica Gordane Marković (vokal i gitara) te Ivane Lulić (vokal), vokala autorskog zagrebačkog pop benda Auguste. Djevojke su u početku karijere nastupale same, bez pratećeg benda, a ubrzo su stekle popularnost radi svog glazbenog izričaja nazvanog „ogoljeni pop“, prepoznatljiv po neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju samo jedne gitare. S vremenom su djevojke dobile podršku u obliku bubnjara (Jerko Jurin), klavijaturista (Tomislav Leko) te basista (Marko Radić). Od većih trenutaka u trogodišnjoj karijeri valja izdvojiti nastup na Terraneo festivalu 2013. godine, nastupe na Ferragosto Jamu i SuperUho festivalima 2014. godine te ulazak u finale HR Demo kluba za koji su se izborile među 42 prijavljena sastava s područja Republike Hrvatske.

"Nismo mnogo nastupale u zadnje vrijeme, tako da nam je drago da je naš prvi nastup nakon stanke od gotovo dva mjeseca bio upravo na ovom humanitarnom koncertu. Atmosfera je bila zaista ugodna i drago nam je da smo svojim nastupom podržali ovu akciju. Hvala dečkima iz THE ANSWER! -a na pozivu!", poručile su djevojke.

Auguste je 20. rujna izdao posljednji singl nazvan „Sjajim“, a poslušati ga možete OVDJE.


Treći po redu je nastupio bend Mika Male koji je publiku zabavio svojom glazbom, a i zaintrigirao svestranošću članova koji su se tijekom kratkog nastupa izmjenjivali na instrumentima, pa se gitarista moglo vidjeti i kako svira klavijature, gitaristicu kako svira violinu, itd.


Bend THE ANSWER!, koji je ujedno uvelike doprinio organizaciji i okupljanju izvođača, nastupio je četvrti po redu. Robert Domitrović (bubanj), Hrvoje Mikulić (bas gitara), Tin Švegović (el. gitara) i Dino Zanetti (klavijature) oduševili su publiku i pratili četiri različita izvođača.

Mihael Kvorka (vokal, trombon) se pobrinuo da svi izvođači koje je bend pratio budu lijepo predstavljeni, atmosfera na razini, a i sam nas je oduševio svojim nastupom tijekom izvođenja autorskih pjesama benda THE ANSWER!.

Prvi izvođač kojeg je ovaj izvanredan bend pratio bio je General Woo. Ovaj fantastični Vukovarac podigao je cijelu publiku na noge i napravio da su sve oči bile uprte u njega dok je repao o aktualnim temama poput društvenih događaja u državi i svijetu.

Nakon njega, bend je predstavio svoje autorske pjesme. Među ostalima je bio izveden posljednji hit "Nikad" kojeg su napravili u suradnji s Vandom Winter koja tu večer, nažalost, zbog privatnih obaveza nije mogla nastupiti s njima. Mihael se pobrinuo da izvedba ne bude ništa manje interesantna, a publika je zajedno s njime pjevušila poznate im riječi.

"Bilo je odlično! Došli su nam dragi ljudi, a i neki nepoznati, ali smo se skompali s njima. Mislim, kad je muzika u pitanju ne može nikad biti loše jer smo svi došli s namjerom da učinimo nešto s onim što je nama dano, a to je muzika. Kad znate da sa svojim talentom možete pomoći nekome kome je to potrebno, onda sa veseljem svirate. Svi koji su nastupali tu večer bili su odlični pa zato ne bih gledao što smo, kako i koliko dugo svirali nego kakvu smo pozitivnu atmosferu dijelili jedni s drugima, a i sa publikom. Siguran sam da ćemo u budućnosti opet napravit takvu humanitarku i da će nas sa svakim novim humanitarnim koncertom bit sve više i više.", komentirao je Mihal Kvorka događaj.


Nakon predstavljanja autorskih pjesama, THE ANSWER! je pratio Leu Mijatović, pjevačicu Teške industrije koja je publiku oduševila izvedbama poput „Diamonds“ pjevačice Rihanne. Vesela i energična Lea je pozornicu podijelila i s Pamelom Ramljak (ex Femminem) s kojom je otpjevala „Ti si mi u mislima“. Pozornicu je zatim prepustila Pameli koja je vokalnom izvedbom ponovno opravdala svoju dugoročnu prisutnost u svijetu hrvatske glazbe.

„Uvijek mi je zadovoljstvo podržati humanitarne projekte. Trudim se, kao i ostatak benda, sudjelovati kad god sam u mogućnosti jer je to nešto zaista prekrasno. Napokon sam imala i priliku i podijeliti pozornicu i nastupiti sa dragom prijateljicom Pamelom Ramljak što je zaista bilo zabavno.“, poručila je Lea, a Pamela je nadodala kako „uvijek treba pomoći kad se može, pogotovo kad je riječ o djeci.“


Kada je nakon njih na pozornicu stala sitna, ali dinamitna Nikolina Fistrić, vjerojatno nitko nije očekivao da će čuti izvanrednu obradu Lennyja Kravitza uz toliku energičnost. Nikolina, inače pjevačica benda "Markiz", doista je oduševila publiku svojim nastupom i na taj način ostvarila svoj doprinos ovom koncertu.

"Treba nam više osmijeha i širenja pozitive u ovom sivilu. Divan događaj koji su podržali isto tako divni ljudi. Drago mi je što sam bila dio te lijepe glazbene priče.", poručila je Nikolina.


Nakon električnih zvukova, pozornicu je zauzeo talent, kantautor Duje Miliša. Svojim nas je smirenim, romantičnim i sanjivim nastupom na neko vrijeme odveo u neki lijep i miran svijet kojega smo nerado napustili po završetku njegova nastupa.

Nedovoljno popularan i izvanredno kvalitetan talent možete poslušati OVDJE i čuti što ste propustili.


Koncert je zatvorio bend Sioux s obradama svevremenskih rock hitova.

Sredstva prikupljena u obliku novčanih donacija te životnih potrepština donirat će se djeci sirijskih političkih izbjeglica te djeci u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici. Tko nije posjetio koncert, ali svejedno želi pomoći djeci, može to učiniti do kraja mjeseca ostavljanjem donacija u obliku životnih potrepština (hrana, odjeća, igračke i ostalo; sve je iskoristivo i dobrodošlo) u Metropolis Music Clubu u Novom Zagrebu na adresi Avenija Dubrovnik 10 (Siget).