Petak,
14. prosinac 2018.
Računala

NOVI PRIJENOSNIK

Toshibin DynaPad savršen je za pisanje i crtanje

Toshiba je predstavila svoj 2 u 1 uređaj, odnosno križanac prijenosnog računala i tableta, namijenjen onima koji vole crtkati i šarati po ekranu.

Piše: Sanjin Bojić
Foto: theverge.com

DynaPad je dugogodišnja linija Toshibinih prijenosnika koja datira još iz 1993. godine. Novi se model bez problema uklapa u današnje tržište puno prijenosnika s ekranom osjetljivih na dodir, odvojivih od tipkovnice te tankih i lako prenosivih. Osim tih pogodnosti, ističe se i svojom "olovčicom", odnosno stylusom.

Iz Toshibe tvrde da to nije bilo kakav stylus – njihov ima čak 2048 razina osjetljivosti pritiska, što omogućuje iznimnu preciznost baratanja njime i pisanja po ekranu. Točnije, osjećaj bi trebao biti vrlo sličan onome pisanja olovkom po papiru. Taj je dio naglašen i time što su dimenzije tableta, kada se odvoji od tipkovnice, iste kao one uobičajene bilježnice. Ekran je također presvučen slojem protiv reflektiranja i otisaka prstiju kako bi ostao što čišći.

Još je jedna velika prednost Toshibinom DynaPada pred konkurentima – kada se ekran odvoji od tipovnice, on postaje najtanji i najlakši tablet od 12 inča na svijetu, težak samo 589 grama.

Ako vam je važna prenosivost i volite rukom pisati po ekranu ili se bavite dizajnom, vjerojatno ne treba tražiti dalje od ovog Toshibinog modela. U Europi i SAD-u bit će dostupan početkom 2016. godine.