Ponedjeljak,
21. siječanj 2019.
Crna kronika

PRESUDA

Tomislav Horvatinčić osuđen na 20 mjeseci zatvora uvjetno

Općinski sud u Šibeniku donio je nepravomoćnu presudu protiv Tomislava Horvatinčića za izazivanje teške pomorske nesreće

Piše: Inmediaspolitika.hr
Foto: FAH

Tomislav Horvatinčić proglašen je krivim te osuđen na godinu i osam mjeseci uvjetne kazne, a mora platiti i odštetu od 167 tisuća kuna, jer je kriv za pomorsku nesreću u primoštenskom akvatoriju u kojoj je 16. kolovoza 2011. poginulo dvoje talijanskih nautičara, bračni par Salpietro, odlučio je u srijedu Općinski sud u Šibeniku. U zatvor ide ako u roku od tri godine ponovi kazneno djelo, no nije mu zabranjeno upravljanje brodom.

Pravorijek suda pročitala je na današnjem ročištu sutkinja Maja Šupe.

Dok DORH tvrdi da je u potpunosti dokazao sve optužbe koje stoje u optužnici, Horvatinčićeva obrana tvrdi da je dokazano da je sudara došlo zbog kratke nesvjestice u koju je Horvatinčić pao u trenutku pred sudar.

Podsjećamo, Horvatinčića se teretilo da je 16. kolovoza 2011. u moru kraj Primoštena skrivio nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par. Svojim gliserom Horvatinčić je naletio na njihovu jedrilicu, prilikom čega su Talijani ubijeni.

Tražio odštetu od obitelji poginulih Talijana

Tvrtka Tomislava Horvatinčića tražila je 250 tisuća eura odštete od obitelji talijanskih nautičara stradalih u pomorskoj nesreći kod Primoštena. Postupak se vodi na Trgovačkom sudu u Splitu.

Riječ je o tvrtki Santa Marina na koju je bila registrirana i jahta kojom je Horvatinčić udario u jedrilicu talijanskog para.