Ponedjeljak,
21. siječanj 2019.
Crna kronika

TRAGEDIJA U ZAGREBU

Časnik HV-a ubio suprugu i kći, pa počinio samoubojstvo

Muškarac koji je u petak ujutro ubio suprugu i kćer, a potom se bacio sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko djelatna je vojna osoba, a prema medijskim tvrdnjama i od ranije je poznat po obiteljskom nasilju

Piše: Inmediaspolitika.hr
Foto: Hina

Da je riječ o djelatnoj vojnoj osobi potvrdio je gostujući na HRT-u 4 načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general Drago Lovrić. 

"Upoznat sam sa slučajem, ali ne mogu ništa konkretno reći jer je istraga u tijeku", kazao je Lovrić. Dodao je da je državni odvjetnik koji je na terenu i koji je dao nalog vojnoj policiji jedini ovlašten za davanje izjava.

Pedestogodišnji muškarac, inicijala Ž. K. skočio je u 7,30 sati sa zgrade u Španskom i umro od ozljeda na putu do bolnice, a u njegovu stanu nađeni su mrtvi 31-godišnja žena i četverogodišnje dijete, izvijestila je na mjestu događaja zagrebačka policija. 

U stanu je ozlijeđena i 85-godišnja baka ubijene žene, kojoj je pomoć pružena u bolnici Sveti Duh, no o kakvim je ozljedama riječ još nije poznato.

Prema pisanju medija Ž. K. je i od ranije poznat po obiteljskom nasilju, a navodno je nakon krvavog pohoda pokušao zapaliti stan. Suprugu i kćer navodno je ubio nožem i potom skočio sa zgrade.  

Bandić i Lovrić posjetili ranjenu staricu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i general Drago Lovrić posjetili su ranjenu staricu koja se od zadobivenih ozljeda oporavlja u KB Sveti Duh, ponudivši joj svu potrebnu pomoć.