Ponedjeljak,
17. prosinac 2018.
Vodeni sportovi

BEZ MEDALJE

EP vaterpolo: Hrvatska bez polufinala

Hrvatska je posljednju medalju na europskom prvenstvu osvojila prije šest godina kada je u Zagrebu osvojila zlato

Piše: Hina
Foto: Hina

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva u Beogradu nakon što je u utorak u četvrtfinalnom ogledu izgubila od Mađarske sa 5-8 (1-2, 2-3, 1-1, 1-2).

Prva četvrtina pripala je Mađarima (2-1) na čijim je vratima briljirao golman Viktor Nagy, koji je skupio šest obrana u toj dionici. Iz daljine su pokušavali Sukno, Joković i Burić, a mađarski golman uvijek je bio na mjestu.

U drugoj dionici tri puta nismo iskoristili igrača više, a golman Nagy "skinuo" je dva zicera, prvo Lončaru, a potom i Buriću. U samoj završnici četvrtine Sandro Sukno nije zabio iz peterca, pogodivši gredu.

Treća četvrtina završila je 1-1, ali to možemo zahvaliti vrataru Josipu Paviću, koji se je iskazao sa tri dobre obrane. A treba reći i da Mađari u toj dionici nisu iskoristili četiri prilike sa igračem više.

Na početku zadnje četvrtine Denes Varga pogađa peterac i  Mađari vode 7-4. Ipak, pet minuta prije kraja, kad smo imali igrača više, Lončar zabija i ponovno se rađa nada u pozitivan rezultat. No, u sljedečem napadu "barakude" nisu iskoristile igrača više, a kad je Vamos  minutu i 47 sekundi prije kraja pogodio za vodstvo Mađara 8-5 sve je bilo gotovo.

Mađarsku su do pobjede predvodili Denes Varga sa tri gola, dok su Norbert Hosnyanszky i Balazs Harai zabili po dva, a vratar Viktor Nagy skupio je 13 obrana.

U našim redovima najefikasniji je bio Ante Vukičević sa dva gola, dok su Maro Joković, Antonio Petković i Luka Lončar zabili po jedan. Josip Pavić je imao šest obrana.

Mađarima je to 12. uzastopni plasman u polufinale, dok je Hrvatska treći put uzastopce ostala bez borbe za medalju na europskoj smotri.

Hrvatsku nakon poraza očekuje razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta, dok će Mađari u polufinalu igrati protiv Crne Gore koja je pobijedila Italiju 10-7. U drugom polufinalnom ogledu sastat će se domaćin Srbija i Grčka.

HRVATSKA: Pavić, Bijač; Burić, Petković 1, Lončar 1, Joković 1, Bukić, Vukičević 2, Bušlje, Sukno, Pavlović, Šetka , Macan.

MAĐARSKA: Nagy, Bisztritsanyi: Gor Nagy, Batori, Erdelyi, Vamos 1, Hosnyanszky 2, Decker, Daniel Varga, Manhercz, Denes Varga 3 (1), Gabor Kis, Harai 2.

 

PETERCI: Hrvatska 0-1, Mađarska 1-1.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3-8, Mađarska 4-10.