Ponedjeljak,
17. prosinac 2018.
Vodeni sportovi

VATERPOLO

EP: Hrvatska lako protiv Rusije (13-5)

Hrvatski vaterpolisti osvojili su 7. mjesto na na Europskom prvenstvu u Beogradu nakon sto su u subotu pobijedili Rusiju sa 13-5 (2-0, 3-3, 4-1, 4-1)

Piše: Hina
Foto: Hina

Naravno da plasmanom na sedmo mjesto na europskom prvenstvu nitko ne može biti zadovoljan i unatoč svim  poteškoćama s odustajanjem igrača to ipak nije plasman koji odgovara snazi naše reprezentacije.

Nakon poraza od Mađarske (5-8) u četvrtfinalu, kaka je bilo jasno da  se ne mogu boriti za medalju, demotivirana hrvatska vaterpolska vrsta poražena je i od Italije s 6-8 i danas se  s Rusijom morala boriti za sedmo mjesto.

Iako smo morali igrati bez jedinog ljevorukog igrača Mare Joković, koji je ozljeđen u utakmici s Mađarskom odabranici Ivice Tucka dobro su počeli susretr s Rusijom i govovima Anđela Šetke dobili prvu četvrtinu sa 2-0. U drugoj četvrtini u dva navrata nismo iskoristili prednost igrača više i to je jedina četvrtina koju smo odigrali 3-3. U drugom poluvremenu Hrvatska je postigla osam, a primila samo dva pogotka pa je na kraju to za oproštaj od EP ispala i uvjerljiva pobjeda. 

Posebno može veseliti dobra igra s igračem više jer su  od osam pokušaja naši rešprezentativci dali šest golova, dok su s druge strane Rusi iz četiri pokušaja samo jednom uspjeli svladati našeg ponajboljeg pojedinca na EP kapetana Josipa Pavića. 

Najefikasniji u našoj momčadi bio je napadač Luka Bukić koja je sva tri pogotka postigao kada smo imali igrača više.  

Pred našim reprezentativcima sada ostaje najvažnija zadaća ove godine, nastup na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje će se ovoj momčadi priključiti ozljeđeni Muslim, Joković, Buljubašić i mozda još neki igrač.

HRVATSKA: Pavić, Bijač; Burić 1, Petković, Lončar 1, Bukić 3, Vukičević 1, Bušlje 2, Sukno 1, Pavlović 1, Šetka 3, Macan

RUSIJA: Antonov, Kornjejev; Magomajev, Odincov, Bičkov 2, Bugajčuk, Krasnov, Merkulov 1, Balakirov, Nikolajenko, Holod 2, Lisunov, Gilijatov

PETERCI: Hrvatska 2/2, Rusija 0

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/6 Rusija 4/1