Utorak,
19. veljača 2019.
Zanimljivosti

KREATIVNOST NA DJELU

Ukrasne čaše za šampanjac za još svečaniju zdravicu

Gotovo svaka djevojka provede dobar dio svog života zamišljajući najsavršeniji, bajkoviti dana u životu: dan vjenčanja. Taj dan mora sve biti lijepo, a Nikolina Lojen je osmislila kako ljepšima učiniti inače posve obične čaše za šampanjac.

Piše: Martina Crnolatec
Foto: Nikolina Lojen

Nikolina Lojen je topla, nasmijana i, kako se pokazalo, vrlo kreativna žena. Na njenom sam Facebook profilu prvi put vidjela da čaše za šampanjac mogu izgledati posve drugačije od one slike koja nam se pojavi u glavi kad zamislimo čaše za šampanjac.

Kreativnost i trud koje Nikolina ulaže u ukrašavanje čaša za šampanjac potaknuli su me da istražim kako se time počela baviti.

„Ukrašavanjem čaša počela sam se baviti u svibnju prošle godine. Prve sam čaše napravila za vjenčanje krsnih kumova moje kćeri. Željela sam im pokloniti nešto posebno. Sjetila sam se da sam istražujući po internetu vidjela da su ukrasne čaše za šampanjac vrlo popularne u Srbiji te Bosni i Hercegovini i tako sam odlučila pokloniti dar koji sam sama napravila. Poklon je oduševio sretni par, pa sam odlučila nastaviti ukrašavati čaše za šampanjac i prodavati ih putem interneta s obzirom na to da nisam dosad naišla na nikoga u Hrvatskoj tko se time bavi. Kako bih bila što uspješnija, upitala sam za savjet jednu djevojku iz Srbije s kojom sam stupila u kontakt, a time se bavi. Mnogo mi je pomogla savjetima i što se tiče same izrade, ali i nabavke materijala.“, ispričala je Nikolina.


„Nezaposlena sam, majka sam dvoje djece i u ovom sam hobiju pronašla priliku da pokažem svoju kreativnost, razveselim nekoga i pritom nešto zaradim. Svaki par čaša koji radim je unikatan. Ponekad naručitelj ima ideju kako bi volio da čaše izgledaju, no najčešće sama osmišljavam izgled čaša. Čim na čašu stavim prvi ukras, ideje o konačnom izgledu same naviru. Ponekad čak noću sanjam neku čašu i jedva čekam probuditi se i san pretvoriti u stvarnost! Pogriješiti prilikom izrade čaša nije teško, stoga puno vremena ulažem u izradu čaše; za izradu jedne čaše treba mi otprilike sat vremena.“


„Otkad sam ja počela ukrašavati čaše i reklamirati ih, zamijetila sam da su se još neki počeli baviti time. Ipak, ja sam na području Hrvatske prva otpočela s prodajom takvih čaša i ljudi su moju ljubav i trud prepoznali i nagradili. Voljela bih da imam više vremena baviti se time, no s obzirom na to da imam dvoje male djece, ponekad je teško pronaći vremena za bavljenje hobijem. Ipak, sretna sam što kao majka prekrasno dvoje djece ipak uspijem pronaći vremena za ispoljavanje svoje kreativnosti.“

 

U nepunih godinu dana mnogi su mladenci na svom vjenčanju nazdravili uz Nikolinine čaše, a ako se vama sviđa što Nikolina radi i voljeli biste razveseliti sebe ili nekoga drugoga kreativnim, prekrasnim čašama, svakako se javite Nikolini na njenoj Facebook stranici kako biste naručili svoje čaše i uljepšali još jednu zdravicu.

Živjeli!