Srijeda,
19. prosinac 2018.
Vodeni sportovi

PRVENSTVO HRVATSKE

Pirmorje EB i Jug CO u polufinalu

Vaterpolisti Primorja Erste banke i Jug Croatia osiguranja očekivano su izborili plasman u polufinale doigravanja za hrvatskog prvaka

Piše: Inmediaspolitika.hr
Foto: FAH

Primorje EB je polufinale izborilo s dvije uvjerljive pobjede protiv Solarisa. Riječani su na plivalištu Kantrida u utorak slavili 16-0, dok su danas na istom bazenu pobijedili 17-2. Primorje su do pobjede predvodili Peroš, Dedović i Echenique sa po tri gola. Kod gostiju oba pogotka je postigao Seferović.

Laganih 2-0 u pobjedama ostvario je i Jug CO protiv Medveščaka. Dubrovčani su u utorak na plivalištu Gruž pobijedili 17-6, a u drugom dvoboju večeras su pobijedili 20-2. Kod Juga su najefikasniji bili Pavo Marković sa četiri te Maro Joković i Felipe Perrone sa po tri gola.
 
Mornar BS je u prvom susretu četvrtfinala na Poljudu kao gost pobijedio POŠK 9-8. Kod Mornara najefikasniji je bio Maroje Gluhaić s tri gola, a POŠK je predvodio Ante Čorušić sa četiri gola. Uzvrat je na rasporedu je 19. ožujka.
 
U posljednjem četvrtfinalnom ogledu Mladost je u Splitu pobijedila Jadran 7-6. Kod Mladosti najefikasniji su bili Luka Bukić i Andro Vlahović sa po dva gola, dok je kod Jadrana najefikasniji bio Andro Franičević s dva gola. Uzvrat je 16. ožujka u Zagrebu.
 
REZULTATI:
 
Jadran - Mladost          6-7
POŠK - Mornar BS       8-9
Jug CO - Medveščak   20-2
Primorje EB - Solaris   17-2
 
Igrano u utorak:
Medveščak - Jug CO   6-17
Solaris - Primorje EB   0-16