Utorak,
19. siječanj 2021.
Zvijezde

#ZAGREBATDAWN

THE A! dovršio razglednicu godišnjih doba Zagreba u zoru

921. rođendan Grada Zagreba bio je obilježen prvim dijelom ove slagalice, odnosno obradom pjesme „Wicked Game“ Chrisa Isaaka. Posljednji, zimski video projekta #ZagrebAtDawn objavljen je na prvi dan proljeća

Piše: Martina Crnolatec
Foto: Duje Miliša

Na projektu „Zagreb u zoru“ ili #ZagrebAtDawn godinu su dana vrijedno radili dečki iz sve priznatijeg i popularnijeg benda "The A!" uz pomoć snimatelja i redatelja Duje Miliše. Cilj projekta bio je prikazivane ljepote Zagreba kroz sva četiri godišnja doba.

Kreativni tim započeo je suradnju prošloga proljeća obradivši pjesmu „Wicked Game“ Chrisa Isaaka.

Ljeto su obilježili autorskom pjesmom "Good Day", a jesen obradom Stingove pjesme "Fields of Gold".

Posljednji dio slagalice muzikalnih zagrebačkih zora, onaj zimski, momci su snimili na Sljemenu i obilježili uz pjesmu Aviciija i Aloe Blacca „Wake Me Up“. Momci su se otputili na Sljeme nešto prije 5 sati ujutro i krenuli put magle, hladnoće i snijega dok je grad još spavao. Ipak, uvjeti s kojima su se susreli nisu ih odvratili od realizacije njihovih planova iako im je prilagodba vjetru i hladnoći bila posve novi izazov.

Kao i dosad, u ovome izdanju #ZagrebAtDawn-a će osim domaće publike uživati i strana publika, posebice otkad na promociji ovih talentiranih mladića radi Steven Machat, svjetski poznati menadžer i promotor u glazbenoj industriji koji je, među ostalima, zastupao Phila Collinsa, Ozzyja Osoborunea i Snoop Dogga.

Rad ovog benda obilježava konstanta u objavljivanju singlova na dva jezika, hrvatskom za domaće tržište te engleskom za globalno tržište, a na dva će jezika biti objavljen i njihov debitantski album. Album na engleskom jeziku „Made of Questions“ je već izdan, a na izdanje na hrvatskom jeziku publika će morati pričekati još neko vrijeme.

„Upravo dovršavamo zadnje pjesme i nadamo se da će se naći na policama i Internetu za otprilike mjesec dana“, prenio je Mihael Kvorka, pjevač benda. Zeleno svjetlo i pohvale dobili su i od već spomenutog menadžera, Stevena Machata, koji ih je nedavno posjetio u Zagrebu kako bi prisustvovao promociji inačice njihovog singla na engleskom jeziku, pjesme „Never“. 

Ipak, otkad se prvi put počelo pisati o ovome bendu, mnoge su promjene zamjetne, među kojima je i promjena imena benda. Ili bend nije uopće promijenio ime? Promjenu naziva iz „THE ANSWER!“ u „The A!“ objasnio jeRobert Domitrović, bubnjar benda.

„I dalje se isto zovemo, samo smo malo skratili naziv. „The A!“ se i dalje čita „THE ANSWER!“, no promjena je bila nužna kako ne bi došlo do problema prilikom objave albuma na svjetskom tržištu. Naime, pokazalo se kako postoji još bendova pod tim (produženim) nazivom, pa kako bismo izbjegli potencijalne poteškoće, odlučili smo ga skratiti.“

Zašto je upravo ovaj naš bend prepoznat i diljem svijeta (njihove pjesme se puštaju na preko 300 radio stanica!), poslušajte, pogledajte i saznajte i iz posljednjeg djelića razglednice Zagreba u zoru.