Srijeda,
13. studeni 2019.
Gastronomija

RECEPTI

Omiljeni slatkiši kao kolači - napravi sam, bez pečenja

Mnogi ljudi su pravi sladokusci koji će rado iskoristiti priliku za uživanje u slatkom. Slatkiši poput Kraševe bajadere, Ferrero Rocher kokosovih kuglica ili Mars, Inc. Bounty štangica rado će se naći u košarici u dućanu. Zašto ih ne bismo napravili sami? U nastavku donosimo recepte za navedene slatkiše i da, dobro ste pročitali - ne trebate ni pećnicu paliti

Piše: Martina Crnolatec
Foto: Coolinarka.com

Mamajac, članica portala Coolinarika.hr podijelila je recept za bajadere. Osim detaljnih uputa koje korak po korak objašnjavaju izradu kolača, na kraju je napisala savjete i trikove da čak i apsolutni početnici imaju malo prostora za pogriješiti. Recept možete pronaći ovdje.

Milicza, također članica portala Coolinarika.hr, posjetila je svoju majku u Makedoniji i neka je jer se zahvaljujući tom posjetu kući vratila s fantastičnim receptom za kokosove kuglice. Oni koji ne vole miris mlijeka u prahu koje je glavni sastojak većine recepata za kokosove kuglice mogu odahnuti - ovaj recept među sastojcima nema mlijeko u prahu. Milicza kaže kako je njena kći oduševljeno „gutala“ bakine kuglice. Velikim ljubiteljima ovih kuglica preporučujemo da odmah naprave duplu smjesu kako ih ne bi odmah ponestalo! Recept možete pronaći ovdje.

Salapija, također članica portala Coolinarika.hr, donosi nam svoj recept za Bounty čokoladice za koji tvrdi da rezultira čokoladicama najsličnijima onima originalnima (kupovnim čokoladicama). U receptu koristi kalupe za čokoladice, no ako ih Vi sami nemate, potražite u svojoj kuhinji četvrtaste posude u koje ćete na foliju izliti kokosovu smjesu (pripazite na debljinu smjese jer će te debljine biti i pločice). Kada se kokosova smjesa stegne, izvadite ju zajedno s folijom iz posude te narežete na pločice željene duljine. Upute za preljev i ostale detalje izrade pronaći ćete u receptu, ovdje.

Vrijeme je da se zahvalimo ovim divnim ženama što su ova kulinarska čuda podijelila s nama te da se bacimo na posao i degustaciju svima omiljenih slastica!