Utorak,
19. veljača 2019.
Film

MOTOVUN FILM FESTIVAL

"Prošle je godine bilo bolje"

Projekcijom humoristične drame "Tangerine" američkog redatelja Seana Bakera svečano je otvoreno 19. izdanje Motovun Film Festivala u sklopu kojeg će u idućih pet dan biti prikazana ostvarenja najvažnije produkcije s nezavisne svjetske scene.

Piše: M. Đurašević/Hina
Foto: Facebook

Bez obzira na ovogodišnji ironični slogan festivala "Prošle godine je bilo bolje" Motovun i ove godine donosi iznimno jak presjek svjetskih nezavisnih filmova kao i ono najbolje što dolazi iz Hrvatske i njenog susjedstva. U pet festivalskih dana bit će prikazano stotinjak naslova najrazličitijih žanrova u nekoliko programa. Glavni program donosi 21 film. Od toga je njih trinaest u konkurenciji za Propeler Motovuna. Navedeno se odnosi i na naslove filmova koji su bili prikazani na svjetskim festivalima poput onoga u Berlinu ili Cannesu.

Upravo je publika, njih čak 700,  proglasila festival otvorenim. 

U glavnom motovunskom kinu prikazan je indie hit Seana Bakera Tangerine u potpunosti snimljen mobitelom, dok je u kinu Billy istovremeno zaigrao Zaljev luđaka velikog francuskog redatelja Brune Dumonta. 

U sklopu ovogodišnjeg Festivala tri su prateća programa posvećena filmovima zemlje partnera - Italije.  Suradnjom s Talijanskim institutom za kulturu, Motovun Film Festival predstavlja ove godine pet velikana talijanske režije u programu "I grandi maestri".