Ponedjeljak,
17. prosinac 2018.
Film

NOVA SEZONA POPULARNE SERIJE

Na sreću i zadovoljstvo svih obožavatelja obitelj Gallagher se vratila na male ekrane u svom punom sjaju

Od 2. listopada 2016. počelo je prikazivanje sedme sezone američke popularne serije „Besramnici“ (Shameless) na američkoj televiziji Showtime

Piše: Matea Mage
Foto: Facebook

Ova serija ima jako puno obožavatelja i u Hrvatskoj pogotovo tinejđera i mladih ljudi koji se po dobi i životnim dogodovštinama u nekim trenucima mogu poistovjetiti sa likovima serije. Za sve koji ne znaju serija „Besramnici“ prati jednu tipičnu američku obitelj iz Chicaga i njihove prve susjede. Otac Frank (William H. Macy) uopće se ne brine za svoje šestero djece i brigu o cijeloj svojoj obitelji prepušta najstarijoj kćeri Fioni (Emmy Rossum) koja zbog toga gubi prilike i mogućnosti svoga vlastitog života. Umjesto da bude otac svojoj djeci, Frank radije propije svoju mirovinu po obližnjim birtijama. Kako vrijeme i sezone odmiču sva djeca će doći do trenutka u svom životu kada imaju priliku postupiti kao njihov otac (napiti se, pokrasti nekoga, nadrogirati se, prebiti nekoga...) i često se dogodi da i otiđu njegovim stopama ali za razliku od njega njegova djeca imaju savjest i shvate kada pogriješe.

Prva epizoda sedme sezone, odnosno 73. epizoda serije dovodi gledatelje ondje gdje je šesta sezona stala kada su gledatelji dovedeni do razmišljanja: „Je li Frank mrtav?“. Nakon što je bačen u rijeku od strane svoje obitelji i prvih susjeda jer je uništio Fionino vjenčanje otkrivši joj da je njen mladoženja i dalje ovisnik o heroinu. Frank se budi nakon 30 dana u bolnici sa ogromnim računom koji mora platiti za lječenje, ali i sa izgubljenim pamćenjem o tome kako je završio u hladnoj rijeci. No, nakon prve pive u birtiji kod susjeda Kevina (Steve Howey) pogledavši ga u oči sjeti se svega i budi se u njemu potreba za osvetom. No, stavi li se Frank samo malo sa strane središta radnje gledatelji dolaze do shvaćanja koliko su se zapravo Frankova djeca promjenila u samo 30 dana.

Fiona nakon svih svojih loših veza i nedavnog kraha na vlastitom vjenčanju koji je bio kao šlag na torti ljubavnih gubitaka sada tvrdi da je zauvijek gotova sa muškarcima. Lip (Jeremy Allen White) nakon ogromnih problema sa alkoholom i opasnih sličnosti sa ocem Frankom je uspio izdržati 30 dana rehabilitacije bez pijenja alkohola. No, da se ne bi tko iznenadio Lip nije stvarno prestao piti samo si je štreberski kakav on jest napravio pravilnik o tome kako piti a ne napiti se. Ian (Cameron Monaghan) koji izgleda kao da živi u raju sa svojim novim dečkom i super poslom dobiva ogroman šamar sudbine kada sumnje o vjernosti njegovog dečka postanu stvarne. Debbie (Emma Kenney) novopečena samohrana majka da bi stvorila bolju budućnost za sebe i svoje dijete počinje krasti kolica po dječijim parkovima i prodavati ih preko interneta. To su opet novi bodovi za Franka kao dobar uzor svojoj djeci. Carl (Ethan Cutkosky) je totalno zaljubljen u svoju curu, toliko da se odlučuje na bolan korak obrezivanja u tinejđerskim godinama. Od malog Liama (Brenden Sims) kao obično nema velikih riječi osim što pokazuje svojim djelima da ne dozvoljava više svome ocu da upravlja njime. Samo ovih par natuknica je dovoljno da se shvati da je ekipa i dalje „besramna“, a Frank više nego ikad. Iako su se njegova djeca iskreno radovala da je on mrtav, on pošto po to želi biti sa njima u njihovoj kući.

Glumačka ekipa serije je ista. Iako se svi gledatelji nadaju povratku Noela Fischera koji glumi Mickeya, kreatori serije još uvijek ne otkrivaju hoće li se to i dogoditi. Netom prije početka prikazivanja sedme sezone William H. Macy je više puta preko društvenih mreža komunicirao sa svojim obožavateljima koji ga obožavaju. On je alfa i omega ove serije. Kada se posjeti službena Instagram stranica ove serije vidi se da je zabava na setovima snimanja zagarantirana i ekipa stvarno izgleda kao neka vesela obitelj. Čini se kao da svi glavni članovi ove glumačke ekipe čuvaju svoje vrijeme za ulogu u ovoj seriji jer prema njihovim filmografijama u zadnje vrijeme rade samo na ovoj seriji i imaju najavljene nove glumačke projekte tek za sljedeću godinu. Jedini Cameron Monaghan je angažiran u više različitih glumačkih projekata.

No, iako ova serija ima jako puno obožavatelja diljem svijeta još uvijek se čeka na vijesti o snimanju sljedeće, osme sezone. Izgleda kao da oni koji odlučuju trebaju pogledati još epizoda sedme sezone ili možda kreatori ne žele otkriti tužnu vijest za obožavatelje. Dokle god da traje ovu seriju vrijedi gledati jer sa njom nikada nije dosadno.