Utorak,
19. veljača 2019.
Film

KINOHIT

"Robert Langdon u najvećoj zagonetki ikad"

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine vraća na ekrane doktora Roberta Langdona, lika kojega je utemeljio Dan Brown u svojim uspješnicama „Anđeli i demoni“ i „Da Vincijev kod“

Piše: M.Đurašević
Foto: collid.com

Riječ je filmu „Inferno“ nastao prema istoimenoj knjizi koji nastoji razrješiti još jednu zagonetku u kojoj je našao Langdon.

Nakon što se probudi u krevetu u Firenci, bez sjećanja što se dogodilo u zadnjih nekoliko dana, Robert Langodon postaje metom ubojice. Uz pomoć poznavanja simbolizma i kolegica koja će mu pristupiti u pomoć, nastojat će riješiti zagonetku s kojojm se harvardski profesor dosad susreo.

Uz Toma Hanksa u spektaklu Inferno glavne su uloge ostvarili Felicity Jones (nominirana za Oscara za film „Teorija svega“), Irrfan Khan („Milijunaš s ulice“, „Pijev život“), Omar Sy („Nedodirljivi“, „Jurski svijet“), Sidse Babett Knudsen (TV-serija „Borgen“) i Ben Foster („Posljednji preživjeli“, „Warcraft“). Film se snimao na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu gdje će radnja filma gledatelje i odvesti. S obzirom na povratak dobro nam poznatog dvojca redatelja i glavnog glumca (Howard i Hanks) kojima se ovaj puta pridružuje snažna međunarodna glumačka postava, s razlogom je očekivati intrigantniji nastavak ovog mega-popularnog filmskog serijala čija su prva dva nastavka na svjetskim kino blagajnama zaradila preko 1,2 milijarde dolara.