Utorak,
19. veljača 2019.
Film

ŽIVI MRTVACI

Brutalnost koja dostiže vrhunac

„Živi mrtvaci“ (The Walking Dead) serija je u kojoj skupina ljudi pokušava preživjeti na mnoštvo načina u apokaliptičnome svijetu u kojemu vladaju zombiji

Piše: M. Đurašević
Foto: Facebook

Inače prepoznata kao serija prepuna brutalnosti, krvi, ubijanja i monstruoznih činova, našla je svoje mjesto među gledateljima. Toliko je postala popularna da je nedavno počelo prikazivanje nove sezone ove popularne serije.

Prvi nastavak nove sezone, sedme po redu, većini je najbrutalniji nastavak ikad. Naime, u proteklim su se sezonama likovi morali boriti, ne samo sa živim mrtvacima, već i s ljudima koji su im često predstavljali veći problem nešto su mogli zamisliti. Najveći problem pojavio se krajem šeste sezone. Riječ je o čovjeku imena Negan kojega je pratila banda „Spasitelji“. Naoko slatkorječiv, Negan je u zadnjem nastavku šeste sezone iskazao svoju brutalnost. Poredao je Ricka (vođu) te njegovu grupu u krug, na koljena i jednoga od njih udario bejzbolskom palicom ukrašenom bodljikavom žicom po glavi.

Tko je bio nesretnik kojega je zadesila ova sudbina, ostalo je nepoznato do početka emitiranja nove, sedme sezone.

Gledatelji su napokon dobili odgovor. Ali uz njega, uslijedio je šok i nevjerica. Ludi sadist u kožnoj jakni i s palicom koju zove Lucille prvo je smrskao glavu crvenokosom Abrahamu, ali nešto kasnije isto je napravio i Glennu, inače jednome od najzapaženijih likova otkad je emitiranja serija. Vrhunac epizode dogodio se u trenutku kad je Negan umalo natjerao Ricka da sjekirom odsječe ruku svome sinu. Dobivši što je tražio, odlučio je smilovati se.

Snimanje serije uopće, ali i ovoga nastavka uvelike je emocionalno utjecalo na glumce. Tolika brutalnost dovela je do toga da je glumac koji je glumio Negana kazao kako je umalo pobjegao sa seta snimanja.