Ponedjeljak,
18. siječanj 2021.
Zvijezde

NOVI SINGL

Dino Purić izdao singl "Prazna pitanja"

Jesen je godišnje doba poznato po bogatom urodu plodova, a plodom je urodila i suradnja Dine Purića s mladim, talentiranim umjetnicima, i to u obliku video spota za pjesmu „Prazna pitanja“

Piše: Martina Crnolatec
Foto: Facebook

Dino Purić izdao je svoj dugo iščekivani singl, „Prazna pitanja“. Singl je najavio nastupom uživo na „Neo Sessions“ platformi za promociju neafirmiranih autorskih projekata još prošle godine. U video izvedbi Dino je oslonac pronašao u Duji Miliši, studentu Akademije dramskih umjetnosti. Duje se pokazao kao odličan suradnik, a konačnim su proizvodom obojica zadovoljni.

U životu uvijek postoje angažmani koje jednostavno moraš odraditi ili one koje radiš sa srcem i velikim entuzijazmom. Rad s Dinom definitivno nije bilo odrađivanje, već pravi gušt i svojevrsna terapija. Dino je momak s velikim talentom za glumu, dramaturgiju i umjetnost općenito. Sve je glumačke sugestije i napomene pozorno saslušao, a zatim i primijenio, pa je snimanje teklo veoma opušteno i pozitivno. Uz to, vizualna estetika nam je prilično slična, zbog čega smo se oko svih ideja s lakoćom složili. Da su barem svi kao Dino!

Dino Purić glazbom se bavi od svoje devete godine, a široj je javnosti postao poznat kao jedan od sudionika u prvoj sezoni hrvatske inačice showa „The Voice“. Njegova interpretacija pjesme „Another One Bites the Dust“ grupe Queen uvrštena je među najbolje rock izvedbe tog showa. Sudjelovanje u showu bilo je tek jedna od faza razvoja Dine Purića, a javnost sada može biti sasvim sigurna kako on nije jedan od onih što se pojave i nestanu. Dapače, Dino je ozbiljno najavio novi uzlet u svojoj karijeri. Pjesma je izdana pod okriljem Dancing Bear Recordsa, a rezultat je suradnje s Franom Šokićem, autorom glazbe,  Robertom Domitrovićem, autorom teksta i Dariom Radovcem, koji je uz Frana Šokića odgovoran za aranžman.

Čim sam čuo tu pjesmu, čak i prije showa „The Voice“, znao sam da će to biti moj prvi singl. Sjela mi je na prvu. Nekako najviše paše mom karakteru, onome što želim i zvuku kojeg tražim.

Na pitanje o planovima za budućnost, baš kao i o suradnji s kolegama sa showa, Dino ne govori previše, ali govori dovoljno.

Što se tiče planova za budućnost, mogu reći da radim na novim pjesmama. Drugi singl je u pripremi, a i on će nastati u suradnji s još jednim mojim prijateljem. Radio sam i na kantautorskoj pjesmi, ali ona je još uvijek tek u povojima. Zapravo, plan mi je da kroz svoju glazbenu karijeru budem okružen ljudima kojima vjerujem i s kojima volim raditi. Cilj mi je snimiti i album, ali ne žurim se. Korak po korak. Po pitanju eventualnog dueta s mojim kolegama iz showa – ja sam uvijek za. Neki su ljudi iz tog showa jedni od mojih najboljih i najdražih prijatelja i bio bi mi nevjerojatno zadovoljstvo snimiti duet s bilo kime od njih. To je sve samo stvar dogovora i uvjeren sam da će se tako nešto i ostvariti. Ako ne kao singl, onda barem kao pjesma na albumu.

„Prazna pitanja“ tek su početak solo karijere Dine Purića, a njegovi ga obožavatelji mogu poslušati i uživo na nastupima dvaju bendova, Bad Name i Audiobox.

Što se tiče nastupa, njih uvijek ima. Pjevač sam u dva benda. Nakon izdavanja Praznih pitanja te reakcije publike na tu pjesmu svakako planiram povećati i broj samostalnih aktustičnih nastupa.

Ako su Prazna pitanja tek početak Dinove karijere, budućnost će zasigurno donijeti brojne neiscrpne odgovore. Dugoočekivani video spot možete pogledati ovdje!