Subota,
19. siječanj 2019.
Ostalo

KRAJ TREĆE SEZONE

Damir Kedžo je pobjednik finala emisije "Tvoje lice zvuči poznato"

Večeras je na televiziji NOVA TV emitirana posljednja epizoda treće sezone popularne emisije „Tvoje lice zvuči poznato.

Piše: Matea Mage
Foto: Facebook

Već ustaljenom žiriu (Goran Navojec, Sandra Bagarić, Tomo in der Mühlen) emisije večeras se pridružio pjevač Petar Grašo kao četvrti član. Emisiju je otvorio Matteo Cetinski kao Elvis Presley sa pjesmom „Viva Las Vegas“. Žiri nekako kao da je očekivao više od njega i kao da su mu na lijepo zapakiran način rekli da on nije pobjednik. Nakon njega na scenu je stupio Damir Kedžo kao Mariah Carey sa pjesmom „All I want for Christmas is you“. On je prema mišljenju žiria dočarao pravu božićnu atmosferu iz spota ove pjesme. Nakon dva muška natjecatelja red je došao na ljepšu polovicu finalista. Prva je na scenu izašla Lana Jurčević kao Siniša Vuco sa pjesmom „Volim piti i ljubiti“. Ona je dočarala pravu malu „seljačku“ zabavu u stilu Siniše Vuce. Čak se na sceni vrtila prava janjetina koju je Navojec sa oduševljenem kušao. Nakon nje nastupila je Ana Maras Harmander kao Sophia Loren sa pjesmom „Mambo Italiano“ iz filma „Pane amore e...“. Profesionalna gluma Ane Maras Harmander je učinila svoje i ona je oživila staru izvedbu Sophie Loren iz 1955.

Poseban dodatak finalne epizode emisije „Tvoje lice zvuči poznato“ su dueti kandidata koji su u prošloj emisiji ispali iz natjecanja. Iako bi trebali biti utješna izvedba kandidatima koji su ispali, dueti su zapravo težak umjetnički posao za koji treba čak možda i više truda nego za klasičnu samostalnu imitaciju neke točke. Prvi duet su izveli Filip Dizdar i Žanamari Perčić Lalić kao grupa Magazin i Lidija Horvat sa pjesmom „Nostalgija“. Dizdar kao Horvat i Perčić kao pjevačica Magazina su izvele ženski duet koji je osvojio šesto mjesto na Euroviziji 1995. Drugi duet izveli su Fil Tilen i Hana Hegedušić kao Al Bano i Romina Power sa slavnom pjesmom „Felicita“. Talijanski duet bivšeg bračnog para koji nikada neće izaći iz mode je večeras na pozornici prikazan u potpunom sjaju. Fil Tilen kao Al Bano i Hegedušić kao Romina Power prikazali su pravu strast na pozornici sa pjevanjem na talijanskom kao da im je on materinji jezik. Vrhunac cijele emisije je njihov filmski poljubac na kraju nastupa. Navojec je iskreno izjavio da su bili bolji od finalista. Ostatak zabavnog programa emisije gledatelji su proveli uz izvedbu svih natjecatelja pjesme „Sretan Božić svakome“ te su prestavljeni kao Joker voditelja Renea Bitorajca i Igora Mešina. To je pomalo razočaravajuće za ovu sezonu jer njihov duet bi sigurno donio puno smijeha kao što je u prethodnim sezonama bio slučaj.

Svojih 12 bodova Goran Navojec je dodjelio Matteu Cetinskome, Sandra Bagarić Damiru Kedžu, Tomo in der Mühlen Lani Jurčević, a Petar Grašo Ani Maras Harmander. Ovu dodjelu bodova su odradili kao u dogovoru da bi sami kandidati odlučili o pobjedniku ovogodišnje sezone. Cetinski je odabrao za pobjednika Lanu Jurčević, Kedžo Anu Maras Harmander, Jurčević također Harmander, Ana Maras Harmander Kedžu, Žanamari također Kedžu, Dizdar Kedžu, Fil Tilen Lanu Jurčević, Hegedušić Kedžu. Hegedušić je time odlučila o pobjedniku treće sezone emisije jer su Kedžo i Maras Harmander bili jako blizu na bodovnoj ljestvici. Pjevač Damir Kedžo najpoznatiji publici po boy bendu „Saša, Tin i Kedžo“ i po svom natjecanju u showu „Story Super Nova Music Talents“ iz 2008. On je u pobjedničkom govoru izjavio da puno više voli sebe nakon ovog showa.