Ponedjeljak,
21. siječanj 2019.
Film

KRAJ POPULARNE SERIJE

A.D. je zločesta blizanka jedne od lažljivica

Troian Bellisario ne samo da je razlog opstanka sedam sezona serije „Slatke male lažljivice“ (Pretty Little Liars), već je i jedini spas za modernu kinematografiju u kojoj su ovakve kvalitetne glumice rijetkost.

Piše: Matea Mage
Foto: Formula TV

Sedam godina proletjelo je jako brzo. U noći 27. lipnja u Americi je prikazana posljednja epizoda popularne američke serije za mlade. U 160.-oj epizodi serije „Slatke male lažljivice“ konačno smo saznali tko je mučio Emily, Spencer, Hannu, Ariu i Alison svo ovo vrijeme. A.D. je Alex Drake.

Nakon što su gledatelji saznali da je A Charlotte (Cece Drake), zločesta sestra od Alison za koju nitko nije znao da je ona u biti rođeni Alisonin brat Charles, stigla nam je nova sestra da prijeti. Nakon vremenskog preskoka radnje  i povratka u Rosewood nakon pet godina, cure opet netko muči i to ovaj put osoba sa inicijalima A.D.  Gledatelji i male lažljivice konačno dobijaju zasluženi kraj, objašnjenje ne samo tko je A.D., već poveznicu između A i A.D. Također se otkriva koliko je težak grijeh Hastings/DiLaurentes obitelji i zapravo zaključak je da su njihove tajne su dovele do sve ove velike patnje glavnih likova.

Troian Bellisario ne samo da je razlog opstanka sedam sezona ove serije već je i jedini spas za modernu kinematografiju u kojoj su ovakve kvalitetne glumice rijetkost. Nezaboravna scena je kada Spencer istražuje cijelu noć tko je A uz pomoć tableta koje je popila da ostane budna.  U pozadini je svirala pjesma „Sail“ od Awolationa, a Spencer nije ni primjetila da je stiglo jutro dok nije maknula zastore na prozorima svoje sobe. Još jedna izuzetno jaka scena koja dokazuje koliko je Bellisario dobra glumica je kada Spencer otkrije da Toby radi za tim A. Sada je gledateljima dat ovaj šećer na kraju, savršena izvedba blizanki koje ne mogu biti više drukčije. Najbolja scena je kada se Spencer budi iz nesvijesti i gleda se u staklu, na prvu misli da je to njen odraz i onda nastupa šok i nevjerica kada Alex Drake sa druge strane kaže: „BU!“ Kako li se samo sa lakoćom prebacila na britanski engleski.  Spencer je od samog početka pa sve do kraja serije predstavljala kompleksan i težak karakter. Bellisario je zaslužila u svom životopisu puno više od serije za kojom vrište tinejdžeri. Teatralna je kao da je kćerka od Al Pacina. Svi njeni obožavatelji se sigurno nadaju da će za nju stići uskoro neki veliki angažman. Možda će ona biti nova Blake Lively koja je jedina nakon serije „Tračerica“ (Gossip Girl) postala još popularnija glumica.

Sada nakon kraja sedmogodišnje serije treba tek vidjeti što čeka male slatke lažljivice. Uradile su prvi korak, njihova lica sada su svjetski poznata. Dokazale su da se u glumu razumiju. Njihove prave glumačke prilike tek stižu. Sada samo treba vidjeti koliko će ih one primijetiti i ugrabiti.

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell i Sasha Pieterse sretno i slomite nogu!