Ponedjeljak,
21. siječanj 2019.
Glazba

ODLAZAK CHESTERA BENNINGTONA

Frontmen grupe Linkin Park počinio je samoubojstvo

Potvrđeno je da je jučer popularni pjevač Chester Bennington u svojoj 42. godini oduzeo sam sebi život.

Piše: Matea Mage
Foto: Facebook

Ne mogu, a da ne pristupim ovom članku subjektivno. Ne mogu, a da ne pišem ono što ja stvarno osjećam. Za mene, za nas djecu devedesetih Linkin Park je bio sve. On je bio naš bunt i inat roditeljima i okolini. Znam, sjećam se da sam ih sa samo 11 godina slušala na kasetama. Tata bi se ljutio zašto je tako glasno, zašto tako viču. Bilo mu je teško shvatiti da su to moji Rolling Stonesi.

Bili su tu za mene u mojim ključnim godinama. Ono kada te vršnjaci maltretiraju, rugajuti se zbog neke gluposti, doma ti nedaju da bude po tvome. Imaš dojam da te nitko ne voli i da te nitko ne razumije. Onda čuješ Chestera na radiu, znaš da nisi sam, ima netko ko razumije, tko pjeva o tome. Uvijek su mi bili draži oni od Magazina i Jelene Rozge. Oni su pjevali o životnim bolima, ne o slatkoćama. Bili su realni. Album „Hybrid Theory“ smo svi mi klinci imali kod kuće.

Nije tajna da je Chester imao problema sa drogom i depresijom. Njegov veliki prijatelj i glazbenik Chris Cornell je također počinio samoubojstvo prije dva mjeseca. Jučer mu je bio rođendan. Neki tvrde da je to razlog Benningtonova samoubojstva. Neki pak tvrde da je to neuspjeh zadnjeg albuma Linkin Parka. Benningtonu je strašno išlo na živce da obožavatelji sve što on napravi uspoređuju sa albumom „Hybrid Theory“. Jednom im je čak poručio da odrastu. Još uvijek na internetu nema službenih podataka gdje i kada će se održati sprovod pjevača.

Njegov kolega iz grupe u šoku i nevjerici izjavio je za medije samo: „Šokiran sam i srce mi je slomljeno, ali istina je.“ Mišljenja sam da se Bennington ubio iz istog razloga kao i Kurt Cobain, zbog nerazumijevanja. Cobain je u svom oproštajnom pismu napisao da se više ne osjeća dobro na pozornici i da misli da razočarava svoje obožavatelje. Također je rekao da ne želi da njegova kćer sutra bude kao on i da zato odlazi. Samoubojstvo prijatelja, dugogodišnje drogiranje i depresija su utjecajni čimbenici koji dovode nekoga do samoubojstva. No, što ako je Chester imao jednu stvar koja ga je držala živim. Naravno to je bila glazba. On više nije znao, nije mogao ili nije htio praviti glazbu na način koji smo mi voljeli. Napravio je nešto drugo i tu je po meni počeo njegov kraj. Da ne duljim.

„I'm tired of being what you want me to be

Feeling so faithless, lost under the surface

I don't know what you're expecting of me

Put under the pressure of walking in your shoes

Caught in the undertow, just caught in the undertow

Every step that I take is another mistake to you

Caught in the undertow, just caught in the undertow

I've become so numb, I can't feel you there

Become so tired, so much more aware

By becoming this all I want to do

Is be more like me and be less like you“

Chestere iskreno mi je žao da nisi poslušao stihove svojih pjesama, ali hvala ti što ja jesam. Hvala ti što zahvaljujući tvojim riječima „strašila“ ispod kreveta ili iza ormara nisu imala šanse da mi unište djetinjstvo i mladost.