Ponedjeljak,
24. rujan 2018.
Hrvatska

POLITIČKA KORUPCIJA

Bandić i Murganić pogodovali udruzi ministra Marka Pavića

Zagrebački gradonačelnik za spomenutu udruge je u prošloj godini izdvojio 480 000 kuna, dok su mnoge druge udruge ostale bez novca

Piše: M.Č.
Foto: FAH

Vrijeme objave rezultata javnih natječaja za potporu udrugama civilnog društva donosi zanimljive stvari. U cijeloj priči ističe se Institut za stručno usavršavanje mladih koji su osnovali ministar Marko Pavić i bliski Plenkovićev suradnik Luka Bogdan. Udruga je dobila gradski prostor od Vijeća Gradske četvrti Črnomerec, koju vodi Plenkovićev prijatelj Josip Jelić.

Zagrebački gradonačelnik za spomenutu udruge je u prošloj godini izdvojio 480 000 kuna, dok su mnoge druge udruge ostale bez novca. U ovoj godini praksa je još gora jer je grad ukinuo financiranje udrugama: B.a.b.e., Centar za ženske studije, Centar za mirovne studije, GONG i mnogim drugima koji promiču ljudska prava i razvoj demokracije. Za to vrijeme financiranje udruge bliske premijeru seli se i na državnu razinu. Ministrica Nada Murganić spomenutoj udruzi donirala je 117.000 kuna, na što je vjerojatno utjecao njen kolega u Vladi Marko Pavić. HDZ-ovci učestalo poručuju mladima da odu iz zemlje, ali to se očito odnosi samo na građane drugih političkih opcija.