Ponedjeljak,
24. rujan 2018.
Hrvatska

NASTAVAK SUKOBA

Todorić: Dalić je kao čelnica jedne banke davala pozajmice Agrokoru

Martina Dalić govori o bankarskim kreditima koje banke nisu trebale dati, a upravo je ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke davala kredite

Piše: M.Č.
Foto: Robert Anić/Pixsell

Ponovno se oglasio Ivica Todorić putem bloga. Ozbiljno je prozvao Martinu Dalić napisavši kako je ona bila jedna od čelnica banaka koja je Agrokoru davala kredite, a sad govori u kreditima koje banke nisu trebale dati.

Martina Dalić preuzela sve poluge javne vlasti - postala je i zakonodavac i tužitelj i sudac. Zaboravlja pritom na presumpciju nevinosti kao jedan od temeljnih preduvjeta funkcioniranja svakog demokratskog društva. Krivnju sigurno neće dokazivati Martina Dalić, ona će nakon svega morati dokazivati nevinost što neće biti nimalo lako s obzirom na količinu kriminala koji je potaknula s mrežom prijatelja i poslovnih partnera rastačući i crpeći novac iz Agrokora i ostvarujući nepripadnu korist. Nakon forsiranja neustavnog zakona njegovog je pisca postavila za izvanrednog povjerenika. No, u jednom je u pravu- ja prihvaćam odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru, ali, uvjeravam vas, u tim potezima nema nikakvih elemenata kaznenih djela. Martina Dalić govori o bankarskim kreditima koje banke nisu trebale dati, a upravo je ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke davala kredite. I ne samo kredite banke, već i pozajmice povezanih društava u sastavu banke.

Naravno, s visokim kamatnim stopama. Lakoća s kojom visoki državni dužnosnici daju izjave je demokratskom svijetu potpuno neprihvatljiva i samo pokazuje postojanja čvrstog plana u kojem je oteta privatna imovina, napisao je Todorić.