Petak,
14. prosinac 2018.
Zagreb

GRADSKA POLITIKA

Gdje je nestao Tomislav Stojak?

Sjećamo se njegovih oštrih polemika s gradonačelnikom, susreta s građanima u zagrebačkim četvrtima i čestih gostovanja u lokalnim medijima

Piše: Miro Markovinović
Foto: Facebook

HNS-ovac Tomislav Stojak u prošlom mandatu nastupao je kao žestoka oporba Milanu Bandiću i njegovoj vlasti, ali početkom ovog mandata i raskola u stranci, potpuno je nestao iz gradske politike.

Sjećamo se njegovih oštrih polemika s gradonačelnikom, susreta s građanima u zagrebačkim četvrtima i čestih gostovanja u lokalnim medijima. Mnogi novinari komentirali su da je Stojak bio jedina ''prava opozicija'' Bandiću.

Međutim, raskol u HNS-u pokazao je pravo stanje stvari. Mnogi ne znaju da je Stojak bio žestoka oporba Anki Mrak Taritaš u zagrebačkom HNS-u i htio je sam biti kandidat za gradonačelnika. Unatoč tome dobio je visoko mjesto na koalicijskoj listi i ponovno postao gradski zastupnik.

Teško je ne primijetiti da je gotovo nestao iz lokalnih medija, a sve je rjeđe i za skupštinskom govornicom te sve manje kritizira rad Milana Bandića. Očito je svemu kumovala njegova bliskost s glavnim tajnikom stranke Srećkom Ferenčakom, koji je poslovno povezan sa zagrebačkim gradonačelnikom preko građevinskih projekata u gradu.