Petak,
14. prosinac 2018.
Hrvatska

OKRUGLI STOL

Mrak-Taritaš: Murganić je putujući skandal

Naglasila je kako hrvatski građani i njihova djeca nisu zaslužili to, već pristojnu i jasnu politiku o tome kakvu obitelj želimo za 21. stoljeće, uz analizu što nije dobro i što treba mijenjati

Piše: T.L.
Foto: Facebook

Predsjednica Građansko-liberalnog saveza (GLAS) Anka Mrak Taritaš istaknula je u četvrtak u Saboru, uoči okruglog stola "Kakvu obiteljsku politiku želimo u 21. stoljeću", kako hrvatski građani zaslužuju imati jasnu i pristojnu obiteljsku politiku.

Okrugli stol organizirao je Klub zastupnika GLAS-HSU s ciljem, kako kažu, predlaganja zakonskih inicijativa i politika koje će olakšati život obiteljima, mladima i djeci.

Mrak Taritaš: Ministrica Murganić je putujući skandal

"Imamo jedna resor i ministricu koja već kod nas svih izaziva grč u želucu, kad ide negdje dijeliti djeci poklone svi smo u strahu što će sada biti. Imamo ministricu koja je putujući skandal", kazala je Mrak Taritaš, prozivajući ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadu Murganić.

Naglasila je kako hrvatski građani i njihova djeca nisu zaslužili to, već pristojnu i jasnu politiku o tome kakvu obitelj želimo za 21. stoljeće, uz analizu što nije dobro i što treba mijenjati.

Topčić-Rosenberg: U Hrvatskoj danas nema obiteljske politike

Potpredsjednica GLAS-a Diana Topčić-Rosenberg ustvrdila je da u Hrvatskoj danas nema obiteljske politike, te da stoga njezin saborski klub u suradnji s predstavnicima akademske zajednice, udruga i drugih tijela želi izaći s prijedlogom obiteljske politike.

 

Teme o kojim se raspravljalo na okruglom stolu su usluge obiteljima u cilju lakšeg balansiranja između rada i obiteljskih obveza te lakšeg nošenja s izazovima roditeljstva, zatim siromaštvo djece i socijalne naknade, te odnos između rada i kvalitete uvjeta života.

Milas-Klarić: Obiteljska politika mora biti sveobuhvatna

''Osmisliti i provesti dobru obiteljsku politiku nije jednostavno, ona zahtjeva, ako već ne konsenzus, kontinuitet kroz nekoliko vlada. Obiteljska politika uključuje i stambenu politiku i socijalne mjere i obrazovanje i financije i još mnogo toga. Hrvatskoj ne pomaže to što je pitanje definicije obitelji postalo političko pitanje'' – istaknula je Milas-Klarić.