Ponedjeljak,
21. siječanj 2019.
Nightlife

KONCERTI NA OBALI

Kolovoz – mjesec vrhunskih koncerata

Ljubitelji dobre i kvalitetne glazbe ovo ljeto mogu uživati u brojnim koncertima diljem zemlje.

Piše: Martina Crnolatec
foto: marina-opatija.com

Josipa Lisac

 

 

Josipa Lisac, jedna od najvećih predstavnika hrvatske glazbene umjetnosti, poznata po izvornoj mješavini različitih glazbenih žanrova, unikatnoj i ekscentričnoj scenskoj pojavi te izraženim vokalnim sposobnostima će još jednom pokazati zašto zaslužuje tu titulu.

Josipa će nastupiti 7. kolovoza u Zadru (Arsenal Zadar). Koncert će početi u 21:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 70 HRK.

 

2CELLOS

 

Istog će dana kad i Josipa nastupiti 2CELLOS, hrvatski instrumentalni dio kojeg čine violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser. 2014. godine bivši predsjedik RH Ivo Josipović odlikovao ih je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića koji se dodjeljuje hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za kulturu što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti i kvaliteti njihovog projekta na svjetskoj razini.

2CELLOS će nastupiti 7. kolovoza u Jelsi (Pjaca – Jelsa). Koncert će početi u 21:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 250 HRK za stajanje, 320 HRK za VIP ložu te 380 HRK za Premium VIP. Karte za slobodno sjedenje po cijeni od 280 HRK već su rasprodane, pa tko želi prisustvovati ovom koncertu, morat će požuriti da uhvati neke od preostalih ulaznica.

 

Tony Cetinski

 

Prvi izvođač koji je uspio napuniti zagrebačku Arenu dva dana zaredom ove godine slavi 25 godina uspješne karijere. Tony je odavno otišao iz Istre, ali Istra nikada nije otišla iz njega zbog čega je odluka o krunjenju karijere pala upravo na pulsku Arenu.

„25 godina s vama“ naziv je događaja kojem će moći prisustvovati svi ljubitelji Tonyja i hrvatskog popa. Tony je najavio kako će na pozornicu pulske Arene izaći s proširenim glazbenim sastavom te da će publika imati priliku čuti i neke starije pjesme koje dugo nisu čuli uživo uz, naravno, brojne hitove poput „Umirem 100 puta dnevno“, „23. prosinac“, „Kad žena zavoli“, „Ja sam zaljubljen“ i brojne druge.

Tony će nastupiti 11. kolovoza u Puli (Arena). Koncert će početi u 21:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 120 HRK za slobodno sjedenje/stajanje.

 

Massimo


 

Massimo Savić, Puljanin koji je davne 1983. započeo svoju karijeru ne prestaje biti tražen i željen na pozornici. Pet je puta dobio nagradu Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu (2004., 2005., 2006., 2007. te 2012.) i iza njega je 18 izdanih albuma, uključujući i posljednji „1 dan ljubavi“ koji već obara sve rekorde i diže Massima u vrh glazbenih ljestvica na radijima u Hrvatskoj i okolnim državama.

14. kolovoza će nastupiti u Opatiji (Ljetna pozornica). Koncert će početi u 21:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 140 HRK.

 

Crvena jabuka

 

Crvena jabuka, sarajevski pop rock sastav, bend je koji je davne 1985. započeo svoju karijeru, a ove godine slavi punih 30 godina iste. Iza njih je 14 studijskih albuma, 3 koncertna i 5 kompilacija.

Crvena jabuka nastupit će 22. kolovoza u Opatiji (Ljetna pozornica). Koncert će početi u 21:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 80 HRK za stajanje te 120 HRK za Fan Pit.

 

Parni valjak

 

Parni valjak jedan je od najpopularnijih hrvatskih pop-rock sastava. Osnovan je 1975. razilaženjem Grupe 220 i na sceni su sve do danas, s kratkom pauzom 1988. godine te četverogodišnjom pauzom od 2005. do 2009. godine. Njihovi se hitovi ne prestaju vrtjeti po radijima, nezaobilazni su dio repertoara gažerskih bendova i uvijek na noge podignu cijelu publiku koja s njima recitira stihove, od prvog do zadnjeg.

Parni valjak održat će akustični koncert „bez struje“ po prvi put u Hvaru povodom 40 godina karijere. Nastupit će 28. kolovoza u Hvaru (Veneranda), a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 130 HRK.