Nedjelja,
26. svibanj 2019.
Moda

SLAVNI DIZAJNER

Izložba haljina Oscara de la Rente

Škola dizajna SCAD otvorila je muzej mode u kojem će izložiti najpoznatije kreacije ovog kultnog dizajnera.

Piše: Kristina Delač
Foto: Harper's Bazaar

Ako ste veliki ljubitelj mode, a put vas odvede do Atlante, glavnog grada američke savezne države Georgije, nikako ne smijete propustiti veliku retrospektivnu izložbu slavnog dizajnera Oscara de la Rente. Osobito jer ćete imati priliku pobliže proučiti svečane haljine koje su na crvenim tepisima nosile neke od najvećih zvijezda A-liste Hollywooda.

  

Prestižna američka škola dizajna Savannah College of Art and Design (SCAD) otvara modni muzej pod nazivom SCADfash na svom kampusu u Atlanti, a prva izložba uključivat će večernje haljine koje su nosile prve dame SAD-a, kao i filmske i glazbene zvijezde te druge uspješne žene iz svijeta zabave, poput Oprah Winfrey.Muzej se otvara 3. listopada, a postav Oscarove izložbe moći će se pogledati do 21. prosinca. Podsjetimo, slavni je dizajner preminuo u 82. godini u listopadu prošle godine od zdravstvenih komplikacija vezanih za rak koji mu je dijagnosticiran 2006.

Ideja izložbe je proslaviti de la Rentinih pola stoljeća uspješnog modnog stvaralaštva i izložiti njegove najpoznatije kreacije od sredine 1960-ih godina do danas. Muzej će, u svojim drugim postavama, također ugostiti kreacije prestižnih dizajnera poput Saint Laurenta i Givenchyja.


Osim raskošnih haljina, posjetitelji će imati priliku pogledati “Ovacije za Oscara”, dokumentarac SCAD-ovih prošlih i sadašnjih studenata koji pruža pogled “iza kamere” na stvaranje izložbe u čast modnom dizajneru.